Home » Blogg » Camping nära Uppsala – En hälsosam aktivitet för hela familjen

Camping nära Uppsala – En hälsosam aktivitet för hela familjen

  • av
camping nära uppsala

Sverige har fantastisk natur som skiljer sig beroende på var i landet du befinner dig. I södra Sverige finner du milslånga sandstränder och vackra rapsfält. Västkusten bjuder på salta bad och klippor medan norra Sverige bjuder på skog så långt ögat kan nå. Sverige är även ett av de länder som har mest sjöar. Faktum är att sjöarna i Sverige täcker 9% av landets yta. Många väljer att semestra hemma i Sverige just för att det finns så mycket att upptäcka. Letar du efter något som är hälsosamt och passar hela familjen är camping nära Uppsala en bra aktivitet.

Aktiviteter vid camping nära Uppsala

Den fantastiska naturen gör att svenskar gillar att vara ute. Camping är en populär aktivitet som många även känner igen från barndomen. Har du precis gjort en hårtransplantation Turkiet och vill ta det lite lugnt är det en passande aktivitet. Det går att campa både i skogen eller på någon av landets alla campingplatser. Hos Skocamp kan du välja. En campingsemester är även mycket billigare än om du skulle flyga utomlands. Många väljer att ta bilen då du under dagarna kan köra runt och upptäcka nya platser. På så sätt kan det bli en hälsosam semester med både promenader och motion. Vill du åka på en campingsemester kanske du letar efter en camping nära Uppsala eller högre upp. I Uppsala finns mycket att upptäcka och det är även en fördel att det ligger så nära Stockholm. Då kan du och familjen ta en dagstur till vår huvudstad. 

Roliga utflykter för hela familjen

Stockholm bjuder på både storstadspuls, badmöjligheter men även små gömda pärlor som är värt ett besök. Här kan du äta på någon av stadens alla restauranger eller besöka någon av stadens stränder. Gröna Lund är även en favorit bland både stora och små. Det kan du göra till en heldagsaktivitet om du bor på en camping nära Uppsala. På Gröna Lund finns det både karuseller och annat att utforska. Uppsala är även det en spännande stad med lång historia som går tillbaka till vikingarna. Gamla Uppsala sägs vara en av de viktigaste platserna när det kommer till historia. För en hälsosam campingresa kan du och din familj gå runt i stan och lära er om historien.

Camping nära Uppsala bjuder både på stadsliv och natur

Det sägs vara nyttigt att spendera tid i naturen. Träd och växter ger syre som människor behöver. Har du känt dig stressad under en längre tid kan en promenad i skogen vara hälsosamt. När du rör på dig får du även endorfiner som aktiverar en glad och lycklig känsla i oss. Därför är camping ett bra alternativ för semester istället för att flyga någonstans. Idag så spenderar allt fler barn tid framför skärmen på antingen mobilen eller datorn. Det gör att det är ännu viktigare att komma ut i skogen och få röra på sig. Tack vare att Uppsala är en gammal stad finns det mycket att upptäcka. Här finns det både stadsliv och närhet till natur. Det gör att du och din familj får det bästa av båda världar. Du kan även leta efter camping nära Uppsala ifall du inte vill bo mitt i smeten.