Home » Blogg » Camping guide – hitta boende till Dreamhack 2022

Camping guide – hitta boende till Dreamhack 2022

  • av
Camping till Dreamhack

Dreamhack är höjdpunkten för de flesta som älskar gaming. Det går av stapeln i Jönköping och många tar sig dit för att delta i all underhållning. En av de stora frågorna om du planerar att resa dit är förmodligen den om boende. Vi får många frågor om just camping i samband med Dreamhack. Många hotell i och omkring Jönköping är fullbokade denna tid. Därför kan du ta del av vår camping guide där vi samlat tips.

Camping guide i Sverige

Du kan välja att hyra en stuga eller campa i närheten av Dreamhack. Har du bil kan du även titta på alternativ lite längre bort. Du kan till exempel hyra stuga i Skokloster på en naturskön camping mitt emellan Stockholm och Uppsala. Här finns det välutrustade stugor för 4 eller 6 personer som du kan övernatta i på väg till Jönköping. Att hyra en stuga är också mer bekvämt än att bo i tält. Om du ska lana under flera dagar är det viktigt att du sover bra och får tillräckligt med sömn.

Ha ett öppet sinne och hitta en camping som passar gamers

Dreamhack drar otroligt mycket folk och det syns även på boendealternativen. Därför måste du tänka lite utanför boxen och kolla på nya alternativ. Du kan till exempel bli medlem hos Svenska turistföreningen som fokuserar på de där alternativen som alla inte känner till. Det kan vara ett boende som ligger långt in i skogen. Här kan du få många tips och råd om vart du ska ta vägen. Om du inte har några problem med att campa i tält finns det gott om alternativ. Om du söker på tältplatser kring Jönköping hittar du flera bra ställen. Är ni fler som åker kan ni sätta upp ett större flermannatält och campa tillsammans i en grupp.

Var så förberedd som möjligt

Om du bestämmer dig för att campa är det bra att läsa en Camping guide och vara så förberedd som möjligt. Tänk också på att vara ute i god tid så du inte behöver stressa om boende nära inpå eventet. Då blir det mycket roligare.

En stuga med WiFi

Fördelen med att välja en stuga framför tält är att du har bekvämligheter som WiFi och toalett. Då kan du till exempel ta med dig din konsol och flera PS5 spel. Om du inte kan få nog av spelande kan du alltså spela i stugan när du inte är på Dreamhack-området. Många uppskattar nog även att kunna sova i en riktig säng när de suttit och gameat i flera timmar. Det beror förstås också på hur du är som person och vad du själv föredrar. Fundera på vad du är mest bekväm med.

Camping guide till Småland

Om du vill bo i närheten av Jönköping ska du kolla på alternativen runt om i Jönköpings Län. Det finns gott om skog och campingar så det borde inte vara allt för svårt att hitta något. Då kan du även passa på att upptäcka annat vid sidan av Dreamhack. I Jönköping finns till exempel det stora shoppingcentrumet Asecs med ett stort utbud av butiker och restauranger att upptäcka.