Skokloster

Upptäck Skokloster och allt runt omkring

Skokloster är en mindre ort mellan Uppsala och Stockholm som framförallt bjuder på fantastisk natur. Det är kanske mest känt för Skokloster slott vilket är en väldigt vacker byggnad. Denna får du inte missa att besöka om du befinner dig i området. Faktum är att det räknas som ett av de främsta barockslotten i Europa. Det ligger precis vid Mälaren strand vilket är en upplevelse i sig. Du kan även passa på att ta ett bad på den fina badplatsen samtidigt som du gör ett besök vid slottet.

Om du vill stanna flera dagar i Skokloster bor du bekvämt på Skokloster Camping som ligger i området. Här kan du både tälta, ha husvagn och hyra stuga.

Skoklosters slott
Skokloster

Vandra i Skokloster naturreservat

Om du ska bo i Skokloster under en eller flera veckor har du många chanser att vara aktiv. Skokloster har nämligen ett stort naturreservat som varierar mycket i miljö och omgivningar.

Förutom själva slottsmiljön möts du av åkrar och vackra röda torp. Man kan verkligen kalla det för en svensk sommaridyll. Det finns även ett område som är täckt av skog och som lämpar sig väldigt mycket för härliga promenader. Här kommer du verkligen nära naturen.

NÄRA TILL STOCKHOLM OCH UPPSALA

Skokloster ligger mellan två storstäder

Om du vill ha lite omväxling från Skokloster naturreservat kan du även passa på att uppleva lite storstadsliv. Du har både Uppsala och Stockholm på bekvämt köravstånd. Det betyder att du kan uppleva allt som båda städerna har att erbjuda i lugn och ro.

Närheten till de båda storstäderna från Skokloster gör även att du har närhet till en massa bra shopping och matbutiker. Om du till exempel ska campa på orten kan du först handla med dig allt du behöver. Sedan kan du vara på orten och bara njuta av naturen.

Upplevs helst på sommaren

Om du vill uppleva Skokloster slott och allt annat som orten har att erbjuda gör du bäst i att ta en tur på sommaren. Det är också trevligare att vandra i naturreservatet om det är fint och varmt väder. Om du trivs bäst när det är lite mer folktomt kan du även åka sent på våren eller i början av hösten.

Skokloster är fortfarande ganska okänt och det finns väldigt mycket att upptäcka. Slottet är verkligen en dragpunkt men det finns även mycket annat. Om du älskar bad, fiske och natur kommer du älska orten. Det passar även att resa som familj eftersom det finns en trevlig camping. Ta chansen och upplev en härlig del av Sverige.

Skokloster