Home » Blogg » Camping Sigtuna – tips om en naturnära camping

Camping Sigtuna – tips om en naturnära camping

  • av
Cheerful family of travelers look out from mobile home, trailer house. People are having fun

Skokloster camping Sigtuna är beläget mellan Stockholm och Uppsala och är en naturnära camping nära Sigtuna med en barnvänlig badsjö och ett naturreservat att upptäcka inpå knuten. Här är det nära till både bad, fiske och vandring, du bor lugnt och skönt Från campingen är det ca 6 mil till Stockholm, 5 mil till Uppsala och 2,5 mil till Sigtuna. Vi är ständigt på jakt efter nya campingpärlor och gör en djupdykning i vad campingen har att erbjuda.

Service och aktiviteter på campingen

Skokloster camping Sigtuna har ett antal stugor för uthyrning och fina platser för ditt tält på 4x4m, din husvagn eller husbil med en yta på 10x8m, allt med förmånliga priser. Campingen har många platser varav en del ligger alldeles intill Mälaren, det finns en härlig stor strand som erbjuder långgrunt bad som är perfekt för barn. Det finns möjlighet till bra fiske och båt finns att hyra. Campingen har även en egen gästhamn med bryggor och på campingen är det alltid nära till toalett och servicehus.

Skokloster caming rekommenderas för dig som söker Svensk Camping i naturnära omgivningar. En boule bana finns på campingen och under 2021 byggdes en helt ny äventyrs-minigolfbana, för barnen finns en underhållande lekplats. Restaurang Sjökrogen tillagar både husmanskost och pizza, man får inte heller missa dom omtalade räkmackorna! Upplev solnedgången över Mälaren på restaurangen som ligger alldeles intill vattnet.

Vandring från camping Sigtuna

Om man gillar vandring så finns en vandringsled som är en 14 km lång rundslinga som utgår från Skokloster slott. Leden är väl utmärkt och är av varierande terräng med både grusväg, äng och kuperad terräng i blandskog, en del av leden går längs Mälaren där du passerar några badplatser. Svårighetsgraden på slingan bedöms som medel i boken ”Vandra i Stockholm, 62 natursköna vandringar”. Packa ned badkläder och lunch för en härlig dagsutflykt i naturen!

Om man vill vandra längre så kan man fortsätta den 50 mil långa Upplandsleden, utmed leden finns övernattningsmöjligheter i vackert belägna vindskydd och raststugor. Många badplatser och grillplatser är också iordningställda längs leden. Det finns mycket information och förslag på turer på nätet så varför inte skaffa ett billigare bredband och utforska alla möjligheter som Upplandsleden erbjuder?

Sevärdheter i Skokloster

När du bor på Skokloster camping Sigtuna finns sevärdheter och upplevelser som kan vara värda att ta en extra titt på. Flasta kyrkoruin, som ibland kallas Flasta mur, är lämningar efter en kyrka som byggdes på 1100-talet och bestod av ett långhus, kor, absid och ett torn. Runt 1240 byggdes en ny kyrka med en anslutande klosteranläggning, nunnorna kom till skokloster på 1230-talet de bodde då troligen först i närheten av Flasta kyrkoruin.

En annan sevärdhet är Skokloster slott som byggdes på 1600-talet och är det största privatpalats som byggts i hela Sverige. Vid slottet finns ett stenhus med anor från 1200-talet som idag fungerar som ett kulturhus.

Etiketter: